El Gremi Artesà Tèxtil de Catalunya és la representació d’un col·lectiu que es dedica a la producció, promoció, creació i la prestació de serveis en el marc del sector artesà tèxtil, i és un dels principals defensors dels seus principis i tradicions, sense deixar de costat la contemporaneïtat.

UN GREMI AMB HISTÒRIA

Constituït entre els anys 1944 i 1946, aquesta institució continua la tasca de l’antic Gremi de Mestres Teixidors, que va ser fundat en 1262. Entre els seus membres hi ha representants d’oficis amb una gran tradició, com els teixidors (en diferents tècniques), estampadors, tapissers, els brodadors, modistes, barreters…

ELS NOSTRES PROPÒSITS

Des d’un Gremi que vol mantenir els oficis artesans tèxtils, treballem per a fomentar, desenvolupar i promocionar l’artesania tèxtil al nostre país. Des de l’any 2004 som membres fundadors de la FAAOC (Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya) i, a més, col·laborem i cooperem activament amb altres entitats vinculades amb l’artesania, com el CCAM (Consorci de Comerç, Artesania i Moda) de la Generalitat de Catalunya, també som socis de PIMEC i Ofici i Art (revista nacional del sector artesà). És necessari que l’artesania mantingui el seu lloc en aquests temps tan difícils i, per això, la volem fer valer.

CENTRE DE DOCUMENTACIÓ I MUSEO TÈXTIL

El CDMT vetlla per la preservació del patrimoni tèxtil i treballa amb la voluntat d’oferir coneixement especialitzat i divulgatiu al major nombre de públic possible a partir dels productes tèxtils històrics i contemporanis.

AMB QUI COL·LABOREM

NOSALTRES

CURTMETRATGE, III MOSTRA INTERNACIONAL D’AUDIVISUALS D’ARTESANIA